Door:

Havermout met rood fruit

Een van mijn favoriete ontbijtjes in de winter is een kom havermout met warm rood fruit. Ik gebruik hiervoor een rode vruchtenmengeling uit de diepvries.
Wist je trouwens dat diepvriesfruit een goed alternatief is voor vers fruit? Doordat het meteen na oogsten wordt ingevroren behoudt het zijn vitaminen.
De hoeveelheden die ik hieronder weergeef zijn slechts een richtlijn. Heb je nood aan meer/minder, pas dan de hoeveelheden aan.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 30 gram havermout
  • 200 ml melk
  • 60 gram rood fruit
  • Eventueel zoetstof bv. Canderel

Bereiding:

  • Kook op een zacht vuur de havermout met de melk tot de havermout de melk heeft opgenomen.
  • Verwarm ondertussen het rood fruit met een beetje zoetstof in de microgolf of in een pannetje op het vuur.
  • Doe de havermoutpap in een kom en werk af met het warme rode fruit.