Spaghettisaus

 
Door:

Spaghettisaus, een echte klassieker en bij vele gezinnen een vaak terugkomend gerecht. Hierbij vind je mijn recept voor een lekkere spaghettisaus boordevol groenten! Ik maak zelf afwisselend mijn saus met kippengehakt en vegetarisch gehakt. Een eenvoudige manier wanneer je meer vegetarische gerechten wil klaarmaken.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel vetstof
  • 500 gram kippengehakt/vegetarisch gehakt
  • 6 wortelen
  • 5 paprika’s
  • 1 bakje champignons
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 4 blikken tomatenstukjes
  • Spaghettikruiden
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  • Schil de wortel en snijd ze door in de lengte en dan in plakjes.
  • Snijd de paprika, courgette en tomaten in blokjes en de champignons in plakjes.
  • Smelt 1 eetlepel vetstof en bak het gehakt los. Voeg dan de wortel en paprika toe en laat even aanstoven.
  • Voeg dan de overige gesneden groenten toe en laat nog even aanstoven.
  • Voeg dan de tomaten uit blik toe.
  • Laat het geheel een 20-tal minuutjes sudderen.
  • Kruid ten slotte af met spaghettikruiden, peper en zout.

Tip: Ik maak altijd een grote portie, zo kan ik een deel invriezen en tover ik snel een lekkere maaltijd op tafel op drukkere dagen!